Культиватори: характеристики та особливості застосування

Культиватори – це різновид ґрунтообробної техніки, застосування якої допомагає зорати і розпушити землю, готуючи її до посадки. Також застосування культиваторів підійде за бажання очистити грунт від бур'янів або розрівняти ділянку.

Враховуючи різноманітність варіантів виконання, можна підібрати модель з відповідними характеристиками. Перед вибором техніки, фахівці рекомендують визначитися з площею ділянки, типом ґрунту та оптимальним набором функцій. Одночасно з культиватором варто купити запчастини, рекомендовані виробником. Набір деталей перевіреного виробництва гарантує швидкий ремонт відновлення робочих параметрів.

Різновиди культиваторів

Види культиваторівпредставлені на сучасному ринку:

  • мотоблоки (легкі та важкі варіанти);
  • мотокультиватори;
  • ручні;
  • техніка із електричним приводом.

Мотоблок це модернізована модель культиватора з розширеними функціональними можливостями. Установка двигуна великої потужності гарантує якість обробки будь-якого типу ґрунту, включаючи цілину. Використання спеціального навісного обладнання допомагає розширити сферу використання. Яскравий приклад: мотоблок виступає як тяговий орган для транспортування різного виду вантажів (перегній, скошена трава, вода).

Що таке культиватор із електричним приводом? Це тип ґрунтообробної техніки з потужністю до 1500 Вт. Живлення від мережі обмежує сферу застосування невеликими дачними ділянками. Перевагою виступає безшумна робота та проста експлуатація.

На відміну від електричного мотокультиватор комплектується дизельним або бензиновим двигуном. Це розширює сферу застосування, дозволяючи обробляти ділянки площею до 0,3 га. Модель демонструє показову якість на м'якому ґрунті. Важливий момент: сильний шум при роботі мотокультиватора та особливі вимоги догляду, що виключає передчасне вироблення ресурсу.

Ручний культиватор - це техніка для обробки маленької ділянки (прополювання грядок, підгортання та інші види робіт) з м'яким ґрунтом. Модель не має серйозного попиту, враховуючи трудомісткість при використанні.

При необхідності ви можете вибрати та замовити запчастини на іншу техніку CASE:

Культиватори CASE: переваги вибору

З огляду на особливості застосування при виборі культиватора варто орієнтуватися на моделі, що відповідають світовим стандартам якості. Сільськогосподарська техніка компанії CASE виступає оптимальним варіантом, враховуючи співвідношення «ціна-якість». Причина популярності у впровадженні інноваційних рішень та дотриманні технології виробництва, що гарантує випуск моделей з розширеними функціональними можливостями та тривалим терміном безаварійної експлуатації.

Купуючи запчастини CASE, представлені в широкому асортименті, можна оперативно розібратися з ремонтом та обслуговуванням техніки. Доступний рівень цін є додатковою перевагою.