Що таке трактор?

Трактор

Трактор є машиною, що саморухається, яка розрахована на виконання сільськогосподарських, дорожньо-будівельних, землерийних, транспортних робіт. Ця техніка має низьку швидкість пересування, але велику силу тяги.

Компанія CASE IH євсесвітньо відомим брендом, що надає величезний асортимент сучасних тракторів. Вона багато років випускає техніку, розроблену за останніми технологіями, яка дає фермерам можливість не лише керувати повним циклом виробництва сільськогосподарських культур, а й оптимізувати процес вирощування та збирання врожаю, примножуючи прибуток.

Класифікація тракторів за типом бази

За типом бази трактора поділяються на:

  1. Гусеничні. Характеризуються високою силою тяги та гарною прохідністю. Підходять для роботи на пухкому, вологому, болотистому грунті. Вага агрегату рівномірно розподіляється по всьому периметру гусениці, за рахунок чого машина відрізняється гарною стійкістю та прохідністю. Але гусенична техніка не здатна пересуватися асфальтом. Тому її доставляють до об'єктів на низькорамних тралах.
  2. Колісні. Універсальні машини, що відрізняються широкою сферою експлуатації. Навіщо використовуються колісні трактори? Для роботи в полі, у будівництві, у ЖКГ. Наявність коліс дозволяє техніці самостійно добиратися до об'єктів дорогами громадського користування.

Крім того, техніка може мати конструкцію рамну, безрамну, напіврамну. 

Сфера застосування

У сфері експлуатації трактора поділяються на такі види:

  • промислові – до них відносяться гусеничні моделі вузького профілю використання; це бульдозери, трубоукладачі;
  • сільськогосподарські – відрізняються широким спектром застосування та великим асортиментом навісного та причіпного обладнання; діляться на такі підвиди: орні, просапні, транспортні, спеціальні, ЖКГ; де використовується кожен вид, залежить від типу трактора;
  • армійські - важка техніка, що використовується в збройних силах; це агрегати з високою прохідністю та з великою тяговою силою;
  • трелювальні – використовуються для доставки зрубаних дерев до місця навантаження; мають спеціальне обладнання, за допомогою якого здійснюється захоплення ствола дерева.

На що дивитись при виборі

звернути трактор? Це безпосередньо залежить від того, навіщо він потрібний. Якщо агрегат необхідний обробки фермерських угідь, вибираються моделі потужністю до 50 к.с. Вони вирізняються великою потужністю, функціональністю. Але при виході техніки з експлуатації за ремонт доведеться добре заплатити.

Для щоденної роботи на дачній ділянці підійдуть міні-трактори потужністю до 15 л. За маневреністю та функціональністю вони нічим не поступаються потужним агрегатам. Зате у разі їхньої поломки доведеться витратити в кілька разів менше на запчастини.

Якщо техніка необхідна не тільки для роботи в полі, але і для перевезення сіна, овочів, збирання снігу, підійде модель потужністю 20 і більше кінських сил. Очевидно, що основна причина, чомунеобхідновибрати ту чи іншу модель трактора залежить від сфери його експлуатації.

Також рекомендуємо Вам ознайомитись з каталогом запчастин: