Різновиди комбайнів Case

Комбайн Case

Запчастини Case від американської компанії користуються великою популярністю серед покупців комбайнів. Виробник виготовляє комбайни з високоякісних матеріалів, вони призначені для збирання зернових, бобових, дрібнонасіннєвих та інших культур.

Загалом існує три види комбайнів: барабанні, роторні, а також гібридні з барабанною молотаркою. Вид комбайна підбирається залежно від ваших потреб. Обслуговування сільськогосподарської техніки – дуже важливий етап, під час якого може знадобитися заміна запчастин.

У цій статті ви дізнаєтеся про сезонне обслуговування комбайнів, діагностику та обслуговування паливної системи, ходової частини комбайна Кейс, двигунів, заміну мастила, а також про інші важливі моменти в обслуговуванні комбайнів.

Сезонне обслуговування комбайнів

Сезонне обслуговування комбайнів – необхідний процес, за допомогою якого можна продовжити експлуатацію техніки та запобігти її зламу. Обслуговування комбайнів складається з декількох етапів. У нашому магазині представлений широкий каталог запчастин Case.

  1. Система змащення. Змащувати необхідно тільки відповідно до схеми змащення. Перед тим як змащувати деталі, потрібно підготуватися: протерти пресмаслянку, очистити кришку паливного бака й видалити забруднення зі змащувальних деталей. В обслуговування системи змащення додатково входить перевірка ущільнювача, а також температури підшипника, який знаходиться під ним. У разі ненормального підвищення температури або витоку мастила необхідно замінити сальник. На кожну рульову тягу та важільний механізм періодично капайте мастило. Щодня перед початком роботи змащуйте ланцюги.
  2. Наприкінці сезону механізми комбайна забруднюються великою кількістю пилу та бруду. Саме тому наприкінці кожного сезону необхідно видаляти забруднення, щоб продовжити термін експлуатації комбайна.
  3. На третьому етапі необхідно видалити все сміття. Для того щоб прибрати сміття, зніміть усі компоненти та з'єднання. Ретельно очистьте підбирач, ролики, поворотний лоток, заглиблення, елеватори та зерносховища.
  4. Для того щоб комбайн служив вам довгий час, наприкінці сезону необхідно знімати деякі деталі та зберігати їх окремо від машини. Зніміть і очистьте сито та ремені, їх потрібно зберігати в прохолодному місці. Далі потрібно зняти й змастити ролики, втулки, пальці, ланцюги та помістити в безпечне місце для зберігання. Видаліть акумулятор і помістіть його в сухе місце (щомісяця необхідно заряджати його). Знизьте тиск у шинах.

Найкраще довірити сезонне обслуговування або ремонт техніки Case професіоналам: вони зроблять роботу швидко та якісно.

Діагностика та обслуговування паливної системи

Діагностика паливної системи комбайна CASE проходить через 7 важливих етапів.

  1. Встановлення форсунок та їх підключення до спеціального випробувального верстата, який перевіряє їхню справність.
  2. Налаштовуються потрібні параметри комп'ютера.
  3. Очищення насоса паливної системи комбайна.
  4. Увімкнення верстата, на якому проводиться нагнітання максимального тиску в паливній системі комбайна.
  5. Аналізується кількість палива, що вводиться до системи.
  6. Проводиться аналіз роботи форсунок.
  7. Останній етап містить у собі висновок діагностики паливної системи.

Паливна система комбайна не потребує особливого обслуговування – вам достатньо просто замінити фільтри та злити воду з водовідділювача.

Дуже важливо проводити періодичну діагностику та вчасно проводити ремонт паливної системи Common Rail.

Діагностика та обслуговування ходової частини комбайна Кейс

Ходова частина – це основна складова комбайна, за допомогою якої машина пересувається. Вона містить в собі кілька елементів: передній і задній міст і колеса.

Діагностика охоплює перевірку справності цих елементів.

Для того щоб ходова частина довго прослужила, знижуйте тиск у шинах після закінчення кожного сезону.

Діагностика та обслуговування двигунів

Двигун – одна з найважливіших частин комбайна Кейс, оскільки саме від нього залежить робота комбайна. Діагностика двигуна – трудомісткий процес, який вимагає спеціальних навичок і знань, саме тому слід довірити діагностику професіоналам. Вона проходить через кілька важливих етапів.

  1. Перевіряється наявність і кількість робочих рідин у двигуні.
  2. Далі перевіряється кількість мастила, воно має бути якісним для стабільної роботи машини.
  3. Перевіряється мотор на наявність незвичних звуків.
  4. Перевіряються вібрації двигуна.
  5. Також діагностика двигуна передбачає такі етапи: перевірку вихлопної системи та системи живлення, перевірку подушок кріплення.

Наприкінці діагностики робиться висновок на основі отриманих даних. Під час діагностики можуть виявитися злами, й тоді знадобиться ремонт двигуна Cummins.

В обслуговування двигуна входить перевірка паливної системи, системи охолодження, рівня охолоджувальної рідини, кількості та якості масла.

В обслуговування та ремонт паливної системи Bosch входить заміна фільтрів і спорожнення водовідділювача.

Обслуговування системи охолодження охоплює такі етапи: перевірку повітряного фільтра, продування водяного й масляного радіатора, а також перевірку герметичності системи, яка відповідає за подачу повітря й рівня рідини.

Далі необхідно подивитися на кількість мастила у двигуні та його якість, також на кількість і якість фільтрів та інших елементів.

Для підтримки нормальної роботи двигуна необхідно перевіряти стан гідравлічного бака: у ньому не повинно бути витоків.

Заміна мастила

Дуже важливо правильно замінити мастило в комбайні, для цього дотримуйтесь етапів, які подано нижче.

  1. Злийте стару оливу за допомогою спеціального рукава.
  2. Закрийте зливну пробку.
  3. Залийте 4.6 літра оливи через верхню контрольну пробку по верхню крайку.
  4. На четвертому етапі вам необхідно пропрацювати залиту оливу протягом 3 годин.
  5. На останньому етапі вам потрібно долити мастило.

Після цього ви зможете далі працювати на комбайні.

Інші важливі моменти в обслуговуванні комбайнів

Обслуговування, ремонт комбайна Case – трудомісткий процес, який, окрім обслуговування двигуна, паливної та ходової системи, містить у собі інші елементи: групу зі збирання врожаю, молотильну групу, групу прибиральників, ланцюги та ремені, а також кабіну й кондиціонер.

Усі елементи цих систем необхідно перевіряти та в разі зносу або зламу – замінювати або ремонтувати.

Врахуйте, що без спеціальних навичок провести якісну діагностику та заміну деталей неможливо. Тому вам варто звернутися до фахівців, які зроблять необхідні роботи швидко та недорого, а головне, якісно.

Купити запчастини на комбайн Кейс 2388 можна в нашому інтернет-магазині.