Види сільськогосподарської техніки

Для ведення сільського господарства у великій кількості власникам потрібна спеціальна техніка. Існують різні види сільгосптехніки. Кожна машина відрізняється індивідуальними характеристиками, які необхідні для виконання певного завдання. Обладнання підвищує продуктивність та дозволяє швидше без особливих фізичних зусиль обробити ґрунт або зібрати врожай. 

Типи сільськогосподарської техніки

Існує загальна класифікація, яка поділяє види сільськогосподарської техніки за способом застосування, призначення та особливостями. Вона варіюється за габаритами, ціною, метою застосування. 

Збиральне обладнання

Щоб швидко та якісно збирати великий урожай кукурудзи, пшениці в агропромисловому комплексі використовують спеціальні види сільгосптехніки. 

Популярний тип машини – зернозбиральний комбайн. Його використовують для збирання врожаю, таких процесів, як віялка, жниварка та молотилка. Він дає можливість на виході отримати очищене зерно та підходить для будь-яких видів культур. Зернозбиральна техніка володіє індивідуальним об'ємом бункера, системою сепарації та молотильним апаратом. У сучасних моделях зустрічається штифтове, більне та аксіально-роторне обладнання. До них підходять запчастини CASE для спецтехніки

Види сільгосптехніки включають трактори. Вони можуть бути оснащені колесами чи гусеницями. Трактор потрібен для завдання, виконання якого потребує застосування сили тяги. 

Трактор підходить для:

  • садових робіт;
  • лісового господарства;
  • виноградарства;
  • сільськогосподарських робіт.

При виборі рекомендується дивитися потужність, швидкість зміни навісного устаткування, тип обслуговування.

Посівне обладнання 

Розглядаючи види сільськогосподарської техніки потрібно окремо виділити цей напрямок. До нього відносяться накопичувальні баки, бункери, сівалки. Посівна техніка призначена для ефективного та оперативного посіву насіння чи зерна. Додатково такі машини зводять до мінімуму обсяги подрібненого зерна. Наразі це обладнання займає особливе місце в агропромисловості. Види сільгосптехніки регулярно поповнюються удосконаленими моделями.

Ґрунтообробні машини

Ґрунтообробна техніка потрібна для підготовки землі до посадки. Чим якіснішим буде цей процес, тим краще врожай. Залежно від ґрунту види сільгосптехніки допоможуть виконати поверхневу обробку, розпушування, ущільнення ґрунту, глибоке оранку. 

Думаючи про те, яку сільгосптехніку вибрати, додатково варто виділити обприскувачі. Вони потрібні, щоб можна було якісно та своєчасно провести добриво та захистити культури від шкідників, негоди. Така дія стимулює зростання та покращує імунітет живого організму. Швидко впоратися з великими обсягами рослин допоможе автоматичний обприскувач. Він може бути самохідним або виконаний як навісне обладнання. Вибір залежить від того, яку площу потрібно обробити. Для невеликого майданчика буде достатньо навісного обприскувача.

Також рекомендуємо Вам ознайомитись із каталогом запчастин: