Як обрати жниварку для збирання соняшнику?

Жниварка CASE для збирання соняшнику

Якість збирання врожаю залежить від правильно обраної техніки. Сільськогосподарські машини мають відповідати високим вимогам. Важлива норма – збирання соняшнику без втрат. При цьому витрати мають бути мінімальними. Жниварка для збирання соняшника — універсальна та багатофункціональна техніка, що полегшує сільгоспроботи в полі. Вона впливає на якість збору врожаю. Вибрати жниварку для збирання соняшника можна на сайті нашої компанії.

Жниварки для соняшника: види

За допомогою спецтехніки зрізається рослина, сепарується, вибивається і збирається в бункер насіння, а стебла подрібнюються і розкидаються по полю. Жниварка фіксується до комбайна.

Виробники створюють сільськогосподарські агрегати 2 видів:

  • рядні;
  • суцільні (безрядні).

Техніка першого типу працює по ряду. Другий вид більш багатофункціональний. Фермерським господарствам рекомендується ретельно вибирати техніку для збирання врожаю соняшнику. Правильно підібраний агрегат має переваги, на які слід звернути увагу.

  1. Економія палива.
  2. Поліпшена сепарація.
  3. Довге використання без ремонту.
  4. Підвищена продуктивність комбайна.

Купівля техніки у надійних виробників – гарантія якісної роботи обладнання.

Рядкові жниварки

Перед придбанням жниварки рекомендується ознайомитися з її видами та принципами роботи кожного варіанту.

Рядковий агрегат функціонує таким чином.

  1. Ланцюги переміщаються, просуваючи стебла рослини у бік ріжучого апарату.
  2. Транспортери просувають насіння в шнек та похилий транспортер.
  3. Механізм піднімає стебла, завдяки чому врожай збирається без втрат.

Проста конструкція приводного механізму — гарантія нескладного догляду за жниваркою. Завдяки вбудованій муфті збільшується експлуатація агрегату.

Безрядкова жниварка для збирання соняшнику

Безрядкова жниварка працює за такими принципами.

  1. Урожай знімається без втрат у будь-якому напрямку.
  2. Агрегат використовується для збору врожаю, посадженого в ряд або суцільно.
  3. Агрегат для соняшника відрізняється особливою будовою ліфтерів, завдяки чому жорсткі стебла швидко переробляються.
  4. Кошик захоплюється у будь-якому напрямку посіву, а зріз проходить під капелюхом. Ця особливість здійснюється згідно з певним розташуванням щитка мотовила.

Дана конструкція дозволяє ефективно прибирати різні сорти соняшнику.

Рекомендації щодо вибору

Правильно обрана жниварка дозволяє аграріям збирати врожай соняшнику з мінімальними витратами. Будь-який вид спецтехніки адаптовано під комбайн. Виробники створюють, розробляють універсальне обладнання, що підходить для застосування з різними варіантами вітчизняних та зарубіжних машин. При виборі жниварок рекомендується звернути увагу на критерії.

  1. Як обслуговується агрегат та скільки років експлуатується.
  2. Яким методом монтується та демонтується обладнання.
  3. Наскільки надійна конструкція.
  4. Чи міцна рама.
  5. Яка вага жниварки.
  6. Наскільки гнучке налаштування кута нахилу.

Перед покупкою жниварки повинна досліджуватися ширина захоплення, обертання механізму, параметри агрегату, висота зрізу. Варто звернути увагу на ширину поля обробки.

З урахуванням рекомендацій є можливість обрати максимально ефективну жниварку з великою продуктивністю.

Обслуговування жниварок

Працездатність жниварки буде тривалою за своєчасної планово-попереджувальної системи ТО. Обслуговування агрегатів полягає у наступних заходах:

  • експлуатаційна обкатка;
  • щозмінна (ЕТО);
  • перше (ТО-1);
  • друге (ТО-2);
  • зберігання техніки.

ТО виконується перед експлуатацією нової жниварки або після її ремонту. Перед обкатуванням техніку досліджують, перевіряють складання та регулювання модулів, як затягнуті кріплення.

Перевіряється мастило і при необхідності додається. Робота механічних деталей досліджується на початок функціонування агрегату. Якщо жниварка відрегульована відповідно до вимог, то механізми працюють правильно – для їх запуску вистачає одного механіка.

Комбайн із жниваркою обкатується близько 40 хвилин. Фахівці здійснюють перевірку температури нагрівання підшипників, як натягнуті ремені та ланцюги, стан фіксаторів. Спочатку роботи жниварки перевіряються її вузли через кожні 2 години. Обкатка комбайна закінчується ретельним оглядом, очищенням та додатковими заходами з технічного обслуговування.

При необхідності виконується ремонт жниварок. Механіки виконують перевірку олії, палива, гальмівної системи. Відстояне паливо зливається із бака. Фахівці СТО регулюють тиск повітря у шинах. Протестована жниварка для збирання соняшника може працювати без збоїв. Правильно обрана техніка – гарантія безперебійної роботи під час збирання врожаю.

При необхідності ви можете вибрати та замовити запчастини на техніку CASE: