Елеваторне обладнання

Елеваторне обладнання

Елеваторне обладнання - це поєднання сучасних і технологічно досконалих агрегатів, обладнання для належного зберігання врожаю (зокрема зерна). Подібне обладнання має на увазі не лише спеціальні умови, але й доведення зерна до необхідного стану у процесі зберігання.

Виробники елеваторного обладнання гарантують функціональність, застосування інновацій. Дані вимоги не є останніми:

  • відповідність екологічній безпеці;
  • високий стандарт економності у споживанні енергії;
  • повна відповідність виробничого процесу.

Щоб купити елеваторне обладнання дійсно високого класу за розумні гроші, доведеться витратити масу сил та енергії на вибір. Ми ж розберемо особливості, види та основні якості.

Види елеваторного обладнання

Елеваторне обладнання складається з

  1. зерносушилок різних типів;
  2. зерносховища;
  3. силосних корпусів із плоским днищем або конусним;
  4. спеціальної вежі для подальшого оброблення зерна.

Найчастіше це обладнання виготовляється з оцинкованого металу для можливості експлуатації в різних погодних умовах. Ризики деформації, пошкоджень, покриття іржею мінімальні, що говорить про довговічність.

Монтаж елеваторного обладнання дозволяє фермерам виконувати різні завдання, пов'язані з:

  • аерацією;
  • виявленням та знищенням комах;
  • регуляцією температури та інших умов зберігання;
  • налагодження повноцінного догляду за зерном.

Чи вдається ефективно стежити за умовами роботи великої кількості техніки? Звичайно, і це зовсім не важко. Контроль здійснюється з комп'ютера, тому завжди легко моніторити актуальні показники зерносховища чи сушарки.

Зерносушарки

Перед тим, як купити елеваторне обладнання, слід відповісти на кілька важливих питань.

  1. Яка початкова вологість збіжжя для подальшої обробки?
  2. Скільки вологості у відсотках потрібно знімати за прохід?

Зазначимо, що зняття, наприклад, 2% і 7% - це істотна різниця, тому що знадобиться обладнання зовсім різних специфікацій, що й коштує зовсім різних грошей. Також це прямо позначиться і на продуктивності, адже є різниця: сушити при +10 або -10 градусах, оскільки це позначиться на витраті газу.

Запас потужності однозначно необхідний, але несуттєвий. Наприклад, високопотужне обладнання не запуститься за малої кількості зерна.

Баштові зерносушарки

Професійне обладнання призначене для великих обсягів зерна. Відрізняються продуманою надійною конструкцією, підходять і для зернових культур, і для олійних, наприклад, соняшника.

Головні переваги: ​​-

  • прості в обслуговуванні фахівцями;
  • відмінно підійдуть для кукурудзи;
  • помірні операційні витрати.

Баштові зерносушарки сушать сировину, що рухається між перфорованими листами. Перфорація необхідна вільного проходу гарячого повітря. Одна з численних переваг: відсутність відкритого полум'я, оскільки повітря подається за принципом наддуву, що створює теплогенератори. Вбудовані вентилятори рівномірно поділяють повітря і нагріву, і охолодження.

Існує чимало видів баштових зерносушарок: вертикальні, горизонтальні, американські тощо. На сайті krupaik.com.ua ви знайдете широкий асортимент баштових зерносушилок саме під ваші потреби та бюджет. В інтернет-магазині представлені і зерносушарки модульні. Повну інформацію про особливості та нюанси нададуть професіонали.

Зерносховища

Статистика показує, що неправильне зберігання зерна призводить до втрати до 25% урожаю всередині, що однозначно призводить до збитків. Сучасне зерносховище дає можливість уникнути такої долі за рахунок виключення впливу вологи, контактів із запахами та іншими згубними факторами.

Усередині агрегату завжди підтримується необхідна температура, воно розділене на секції для зберігання відразу кількох сортів зерна навіть різної вологості.

Зерносховище має на увазі комплекс споруд:

  • техніка для навантаження та вивантаження;
  • транспортне обладнання для переміщення зерна усередині сховища;
  • пристрої для консервування врожаю за рахунок охолодження

Якщо говорити грубо, то практично все елеваторне обладнання є технікою зерносховища.

Окремо варто сказати про силоси, призначені для тривалого зберігання. Ціна на елеваторне обладнання Україна залежить насамперед від габаритів. Високі силосні корпуси не підходять для зерна першого ґатунку, тому що воно б'ється при закладці.

Перед тим, як придбати елеваторне обладнання цього типу, слід звернути увагу на кут нахилу днища. Воно характеризує загальну висоту, кількість витраченого металу на опори та сам конус. Нахил дна 45ідеально підходить для сухого зерна з хорошим спуском. Нахил 65 - для вологого зерна. Дуже важливо унеможливити використання неякісного металу без оцинкування при покупці силосних корпусів.

Як вибрати елеваторне обладнання?

Кожен аграрій повинен відштовхуватися від власних вимог, обсягів урожаю, що зберігається, і потреб. Коли габарити точно позначені, слід дізнатися, які виробники елеваторного обладнання запропонують хороші характеристики за розумні гроші.

Торгова марка Sukup - американська компанія, що спеціалізується на виробництві високоякісного та технологічного елеваторів обладнання буквально для будь-яких потреб фермерів.

Окремо слід звернути увагу на монтаж елеваторного обладнання. В цьому випадку краще звернутися до професіоналів компанії «Крупа та К». Вони завжди допоможуть з повною консультацією, вибором елеваторного обладнання, а також запчастинами та витратними матеріалами з офіційною гарантією. Довговічність роботи прямим чином залежить як від якісної установки, а й регулярного обслуговування.