Огляд дизельних двигунів Cummins (Каммінз)

Компанія Cummins – популярний світовий виробник дизельних двигунів для спеціальної техніки. Вона працює у складних умовах. Двигун сummins широко використовується для збирання різної важкої техніки.

Огляд дизельних двигунів Cummins

Модельний ряд двигунів Каммінз

Дизельні мотори Cummins випускаються у різних моделях.

  1. Серія ISBe. Даний варіант агрегату широко використовується для збирання автобусів та вантажного транспорту до 12 тонн. Легкі шестициліндрові мотори до 300 к.с. застосовуються в спецтехніці, вантажівках, автобусах. У цій серії агрегатів паливо впорскується під тиском, тому покращується запуск охолодженого двигуна, знижується шум під час його роботи. За допомогою головки циліндрів, турбокомпресора та клапанів забезпечується крутний момент. Агрегати працюють тривалий час без ремонту.
  2. Серія ISLe Сummins. Дана модель двигуна має багато переваг у процесі роботи та ремонту. У цій серії є показник води в паливі. Він вмонтований у паливний фільтр. Універсальна модель відрізняється клапанним механізмом, який потрібно міняти лише через 240 000 км. У двигуні встановлені якісні фільтри. Удосконалена модель характеризується зниженою витратою машинного масла. Ремонт дизельного двигуна простий завдяки знімним гільзам.
  3. Серія Cummins ISF "IS". Оригінальний дизельний двигун налаштовується за допомогою електронного програмного забезпечення. У агрегаті всі запчастини легко змінюються. Ця особливість – гарантія зниження простою спецтехніки під час ремонту.
  4. Двигун Cummins KTA 19. Агрегат складається з турбіни та інтеркулера. За допомогою першого механізму підкачується повітря в камеру згоряння та забезпечується спалювання палива. Його витрата залишається незмінною, а викид токсичної речовини в атмосферу знижується. Інтеркулер – це проміжна ланка у цілій системі. Він охолоджує повітря. Такий процес підвищує ефективність турбонаддуву.
  5. Двигун Cummins QSK19 має підвищені технічні характеристики, призначені для складних умов роботи спецтехніки. Агрегат оснащений інноваційною системою управління, яка знижує витрати на його роботу та покращує стандарти продуктивності.

Двигуни Cummins різних моделей характеризуються однаковим робочим об'ємом 19 л, ремонтом, обслуговуванням, для якого потрібні аналогічні запчастини.

Усі серії дизельних двигунів підходять на більшість моделей спецтехніки. Цей бренд виробляє мотори понад 30 років. Регулярне впровадження нових технологій дозволило компанії зробити агрегати, що відповідають жорстким екологічним нормам та підвищило технічні та експлуатаційні показники. Головна відмінність двигунів даного бренду — механічна паливна система PT. Вона працює безперебійно тривалий час.

Техніка з таким дизельним двигуном функціонує ефективно з економним споживанням палива.

Техніка, де застосовується двигун Cummins

Оригінальний дизельний двигун Сummins застосовується на різних типах транспортних засобів: вантажних автомобілях, автобусах, промисловому устаткуванні, залізничній техніці, морських судах та інших. На транспортні засоби для моря встановлюється 33% продукції, проданої компанією.

Мотор монтується на автомобілі наступних марок:

  • Валдай;
  • Газель;
  • Камаз;
  • Hyundai;
  • Kenworth;
  • Komatsu;
  • Peterbilt;
  • інші.

Високопотужний агрегат Cummins K19 відрізняється кількістю к.с. — від 450 до 800. Мотор створений з 6 циліндрами та функцією випереджуючого упорскування палива. Цю опцію виконує спеціальний механізм KSB. Подача палива в такий спосіб впливає на ефективність продуктивності з першої хвилини запуску.

Установка двигуна на великогабаритну спецтехніку — гарантія контролю виходу використаного газу, що мінімізує викид шкідливих речовин в атмосферу. Дизельні мотори застосовуються на устаткуванні в різних сферах: будівництві, гірничодобувній галузі, сільському господарстві, вантажоперевезенні. Агрегати невибагливі до якості пального, тому користуються популярністю для встановлення в різну спецтехніку.

Особливості дизельних двигунів Каммінз

Дизельні двигуни Cummins відрізняються низкою переваг, на які рекомендується звернути увагу.

  1. Тривалий термін експлуатації без ремонту.
  2. Висока якість агрегату.
  3. Дизельні двигуни підходять для спецтехники: Komatsu, Kenworth, Peterbit, Hyundai, КамАЗ, ГАЗ та інші.
  4. Потужності двигунів вражають своїм діапазоном. Вони варіюються від 60 до 4200 кінських сил. Різноманітність варіантів дає можливість використовувати двигуни на техніці різних габаритів.
  5. Наявність інноваційних програм. З їх допомогою двигун можна налаштувати під конкретні ефективні завдання.
  6. Продукція компанії відповідає вимогам TIER.
  7. Двигун сертифікований "Євро 3-6".

Дизельні двигуни бренду "Каммінз" відрізняються високою надійністю та довгим експлуатаційним сроком. Для їхнього створення використовувалася ефективна паливна система Common Rail, електронна програма Quantum. У дизельні двигуни Cummins вбудовано вузол охолодження Cooled EGR, який працює шляхом циркулювання відпрацьованого газу. У систему вбудований фронтальний турбокомпресор, геометрія VGT якого змінюється.

Двигуни виготовляються з прямоточними повітряними та картерними фільтраційними системами.

Як вибрати двигун Cummins?

При виборі двигуна Сummins необхідно враховувати різні нюанси. Покупцеві рекомендується звернути увагу на характеристики дизельного агрегата. Показник потужності двигуна має значення при встановленні на певний вид спецтехніки. Для кожного транспортного засобу вона є різною. Компактність моделей дозволяє займатися їх установкою без застосування великих кранів. При покупці дизельних агрегатів, рекомендується враховувати показники шуму.

Ця особливість має важливе значення для вибору продукції для вантажівок або автобусів. Надмірні звуки негативно впливають на слуховий апарат водія та пасажирів.

Перед вибором агрегату, потрібно вивчити такі особливості, як багатошаровість матеріалу, удосконалення клапанів, період між заміною масла. При виборі моделі необхідно звернути увагу на можливість простоти ремонту двигуна Cummins з заміною деталей аналогічними запчастинами. Велике значення має знижену витрату паливного масла. Компанії можуть заощаджувати кошти на його покупці.

Дизельний двигун "Каменс" – це потужний агрегат з високою якістю складання. Його експлуатаційні характеристики залежать від пройденого кілометражу спецтехніки. При виборі двигуна ще рекомендується звернути увагу на крутний момент і кількість циліндрів. Багато моделей мають турбонаддув та інтеркулер. Електронне керування паливною системою позитивно впливає на роботу обладнання.

При виборі двигуна варто звернути увагу на сертифікацію продукції та гарантійні терміни, дані виробником. Замовити дизельний двигун каменс можна онлайн шляхом оформлення заявки на сайті інтернет-магазину або за номером телефону. Товар доставляється у всі регіони країни провідними транспортними компаніями.

За необхідності ви можете вибрати і замовити запчастини на техніку CASE: